Kruopos "Skanėja" virimo pakeliuose
  | 
		|||
Spelta kviečių kruopos (4*100 g)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g | 
 RVK*% 100 g  | 
|
| Energinė vertė | 1616 kJ | 19% | 
| 382 kcal | 19% | |
| Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 2,4 g | 3% | 
| 0,4 g | 2% | |
| Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 70,2 g | 27% | 
| 6,82 g | 8% | |
| Skaidulinės medžiagos | 10,7 g | 43% | 
| Baltymai | 14,6 g | 29% | 
| Druska | 0,02 g | 0% | 
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
  | 
		|||
Avižinės kruopos (4*100 g)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g | 
 RVK*% 100 g  | 
|
| Energinė vertė | 1075 kJ | 13% | 
| 262 kcal | 13% | |
| Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 3,3 g | 5% | 
| 0,6 g | 3% | |
| Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 16,0 g | 6% | 
| 0,6 g | 1% | |
| Skaidulinės medžiagos | 69,7 g | 27,9% | 
| Baltymai | 7,2 g | 14% | 
| Druska | 0,44 g | 1% | 
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
  | 
		|||
Perlinės kruopos (4*100 g)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g | 
 RVK*% 100 g  | 
|
| Energinė vertė | 1339 kJ | 16% | 
| 322 kcal | 16% | |
| Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 2,0 g | 3% | 
| 0,3 g | 1,5% | |
| Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 63,2 g | 24% | 
| 0,9 g | 1% | |
| Skaidulinės medžiagos | 7,6 g | 25% | 
| Baltymai | 8,3 g | 17% | 
| Druska | 0,0 g | 0% | 
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
  | 
		|||
Kvietinės kruopos (4*100 g)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g | 
 RVK*% 100 g  | 
|
| Energinė vertė | 1439 kJ | 17% | 
| 340 kcal | 17% | |
| Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 2.0 g | 3% | 
| 0,3 g | 2% | |
| Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 64,4 g | 25% | 
| 0,1 g | 0% | |
| Skaidulinės medžiagos | 11,0 g | 44% | 
| Baltymai | 10,7 g | 21% | 
| Druska | 0,1 g | 2% | 
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
  | 
		|||
Miežinės kruopos (4*100 g)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g | 
 RVK*% 100 g  | 
|
| Energinė vertė | 1467 kJ | 17% | 
| 347 kcal | 17% | |
| Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 2,4 g | 3% | 
| 0,4 g | 2% | |
| Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 67,4 g | 26% | 
| 0,8 g | 1% | |
| Skaidulinės medžiagos | 9,5 g | 38% | 
| Baltymai | 9,2 g | 18% | 
| Druska | 0,0 g | 0% | 
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
  | 
		|||
Grikių kruopos (4*125 g)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g | 
 RVK*% 100 g  | 
|
| Energinė vertė | 1554 kJ | 18% | 
| 367 kcal | 18% | |
| Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 3,1 g | 4% | 
| 0,6 g | 3% | |
| Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 69,3 g | 26% | 
| 0,7 g | 1% | |
| Skaidulinės medžiagos | 5,9 g | 24% | 
| Baltymai | 12,6 g | 25% | 
| Druska | 0,0 g | 0% | 
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)
  | 
		|||
Bulguras (4*100 g)
Vidutinė maistinė ir energinė vertė
| Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g | 
 RVK*% 100 g  | 
|
| Energinė vertė | 1470 kJ | 18% | 
| 348 kcal | 18% | |
| Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 1,7 g | 
 2%  | 
| 0,27 g | 1,4% | |
| Angliavandeniai, iš kurių cukrų | 66,8 g | 26% | 
| 0,41 g | 0,5% | |
| Skaidulinės medžiagos | 9,57 g | 38% | 
| Baltymai | 11,5 g | 23% | 
| Druska | 0,043 g | 0,7% | 
* Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/2000 kcal)












